Fapte bune

Faptele bune ne dau speranta si putere de a merge mai departe. Le vedeti in jurul vostru? Sau pesimismul si negativul ne-au invadat viata? CRIZA? Neputinta de a gasi solutii?

Aici … doar FAPTE BUNE, lucruri bune si optimiste. Pe care sa le vedem si sa le impartasim. Pentru care sa luptam. Din care sa invatam.

Dezvoltare! Optimism! Incredere!

Exemple! Modele de urmat!

 

1. B-Lab – sistemul de masurare si certificare a impactului social si de mediu – www.bcorporation.net

Se atribuie brandul B-Corp (Benefit Corporation), prin intermediul unui sistem de masurare: B Ratings System, care reprezintă o chestionare amănunţită on-line, proiectată pentru a măsura şi îmbunătăţi performanţa unei companii, cu privire la beneficiile sale sociale şi
de mediu.

Acest corp/grup al companiilor certificate de tip B este, de fapt, o cumunitate diversă animată de un singur scop: a redefini elementele succesului în business, în momente în care omenirea cere altceva şi se confruntă permanent cu schimbări drastice de natură economică şi socială. Extrem de relevantă este propria “Declaraţie” a grupului de B corporaţii, aşa cum este ea exprimată:

Noi reprezentăm un nou sector al economiei, care stimulează forţa întreprinderilor private pentru a crea beneficiu public. Acest sector este compus din noi tipuri de companii, al căror scop este să creeze profit pentru toate părţile interesate, nu doar pentru acţionari. Ca membri ai acestui sector, ca antreprenori şi investitori în B corporaţii, noi credem în aceste adevăruri:

–          noi trebuie să fim schimbarea pe care o căutăm în lume (de la”EU” la “NOI”),

–          toate afacerile trebuie conduse după principiul fundamental – oamenii şi locul contează,

–          prin produse, practici şi profit, afacerile trebuie să nu “facă rău”  şi să fie în beneficiul tuturor,

–          pentru a face aceste lucruri, noi înţelegem că suntem dependenţi unul de altul şi, de aceea, responsabili pentru fiecare şi pentru generaţiile viitoare”.

Iata exemplul unei firme certificate ca Benefit Corporation: Greyston Bakery, care a ales calea impactului social si de mediu.

Așadar, FAPTA BUNĂ Greyston Bakery:

Greyston Bakery 2012 Benefit Report

 

 

 

 

 

Comments are closed.